Et skjerpet blikk med kvalitetssikrede verktøy - Rugtvedt, Lisbet (Nordisk barnehageforskning, 2010)
Innledning på konferansen Kartlegging i barnehagen: Innhold og konsekvenser. Utdanningsforbundet, Oslo, 20 juni 2010.